foredrag

 www.frilans-andreassen.no/foredrag

 

«Lett, ledig og kanskje med litt skråblikk. Hør om oss, og de andre der ute i verden.»

Foredrag med lengde på 30-45 minutter, kan tilpasses etter ønske.

Bjørn Lønnum Andreassen,   mob 91 53 54 78     bjorn@frilans-andreassen.no

Korrupsjon nært og fjernt , med eksempler fra land i Asia og Europa. I byen Ho Chi Minh i Vietnam starter enkelte foreldre å bestikke f.eks den lokale politistasjonen straks et guttebarn fødes. Planen er å bane vei så gutten får jobb i politiet som voksen. Foredragsholder og journalist Bjørn Lønnum Andreassen forteller og viser bilder fra Vietnam, andre steder i Asia, og Europa. Flere eksempler på korrupsjon, hva er konsekvensene, og har vi dette i Norge – er tema.

Vietnam og norske bedrifter etablert der, kort om historikk, – behandles alle ansatte sånn som i Norge? Kronprinsparet var der for å se på prosjekt med vaksinering av oppdrettsfisk. Foredragsholder og journalist Bjørn Lønnum Andreassen forklarer og viser bilder fra Vietnam og flere lengre besøk i Asia.

Colombo – Sri Lankas hovedstad. Øystaten Sri Lanka er fantastisk fin, og har mye å by på. Foredragsholder og journalist Bjørn Lønnum Andreassen forklarer og viser bilder etter å ha bodd der et halvår.

Det spennende landet Vietnam, kort om historikk, «agent orange», landminer og sjømat/turisme og verdensmestere i utradering av fattigdom. Kronprinsparet var der for å se på prosjekt mot landminer. Foredragsholder og journalist Bjørn Lønnum Andreassen forteller og viser bilder fra Vietnam etter flere lengre besøk ellers i Asia.

Diverse om Nigeria, norske aktører, samfunnet og livet ellers der. Veldig fattig og veldig rik samtidig – hvorfor? Foredragsholder og journalist Bjørn Lønnum Andreassen forteller og viser bilder etter å ha bodd i Afrikas største land Nigeria i omtrent et år. De har Afrikas største by.

Organisasjonsarbeid, hva som er lurt og litt mindre lurt. Mediekontakt, organisering av mål, samarbeid. Foredragsholder og journalist Bjørn Lønnum Andreassen har hatt flere verv i små og større organisasjon er. Han forklarer og viser bilder.

Svartlamon fra innsiden. Foredragsholderen har bodd der i 22 år. Kampen mot riving var den største politiske saken i Trondheim på 1990-tallet, og hvordan gikk det etter bevaringen. Eks. beboer, foredragsholder og journalist Bjørn Lønnum Andreassen forteller og viser bilder.

Angkor Vat – et av verdens største tempelområder. Ligger i det lille landet Laos. Også litt om Laos og Sørøst-Asia. Foredragsholder og journalist Bjørn Lønnum Andreassen forteller og viser bilder etter mange lengre besøk i Sørøst-Asia.

Kina vokser ennå. Hva er det de holder på med og hva kan vi vente oss? Foredragsholder og journalist Bjørn Lønnum Andreassen forklarer og viser bilder etter mange lengre besøk i Afrika og Asia, der kinesisk aktivitet er høyst synlig.

«Er det nok å dunke bibelen i hodet på folk i Afrika, eller trenger de noe mer der nede?»
Om Etiopia på flere vis, med eksempel fra norske misjonærers langvarige arbeid lokalt. Hva er forskjellen på store program FN setter inn – og mindre prosjekter drevet av de mange misjonærene? Foredragsholder og journalist Bjørn Lønnum Andreassen forklarer og viser bilder etter mange lengre besøk i Afrika og Asia.

Vanvittige Egypt – en tur i turistbyen «Sharm El Sheikh» – og enorme Kairo – med pyramidene… Foredragsholder Bjørn Lønnum Andreassen forteller og viser bilder etter besøk det ikke går å glemme.

Klima og miljø:

Hvordan skal vi få ro med oss selv? Hvordan skal vi baske med sånne store tema på «rett måte»?
Noen eksempler på miljø-praksis i hverdagen, og i mer overordnet forstand. Foredragsholder Bjørn Lønnum Andreassen forklarer og viser bilder. Han har jobbet med slike tema som journalist og som menneske i mange år.

Finnes det noe som heter etisk økonomi og bankvirksomhet basert på verdier?
Hør om landets eneste bank som «garanterer» at pengene de har bare brukes bærekraftig og etisk rett. Hvordan er det mulig? En nesten fiks måte å tenke på, men det finnes. Foredragsholder Bjørn Lønnum Andreassen forklarer og viser bilder. Han har tidligere jobbet to år for Norges eneste etiske bank.